- Ara öğünleriniz asla atlamayın.
- Yemeklerinizi küçük pasta tabağına koyun. Küçük bir tabak 1 porsiyon yemekle dolar ve gözünüze daha dolu görünür.
- Her meyvenin en küçük boyu 1 porsiyondur. Örneğin; bir mandalina, küçük boy elma 1 porsiyondur.
- Yemeklerinizi daha az porsiyon pişirin. Böylece kalan yemek olmaz. Kalan yemek, hem vitamin ve mineral kaybına uğrar, hem de siz kendinizi kalan yemeği bitirmek zorunda hissetmezsiniz.
- Yemeğinizi mutfakta 1 porsiyon tabağınıza koyun. Yemek tenceresini veya servis tabağını yemek masasına getirmeyin.
- Restaurantlar da çocuk boyu porsiyon isteyin veya 1 porsiyon yemeği iki kişi bölüşerek paylaşın.
- Yemek öncesi ve yemek sırasında su için. Midenizi suyla doldurun. Böylece 1 porsiyon yemekle doyarsınız.
- Gün içinde tüm yediklerinizi yazın ve akşam gün içinde farketmeden atıştırdığınız pek çok şey olduğunu göreceksiniz. Yediklerinizi yazarak beslenmenizde farkındalık kazanırsınız.
- 1 porsiyon yemeğinizi, iyice çiğneyerek yavaş yerseniz, yeme sürenizi uzatırsınız ve doyduğunuzu hissedersiniz.
- Zayıflamak istiyorsanız, yediklerinizi sayın. Örneğin; 1 porsiyon fındık 6 adettir, bir avuç değildir. 1 porsiyon kiraz : 12 adettir.
- Çok sevdiğiniz şeylerin porsiyonlarını bölün. Örneğin; 1 porsiyon dondurma : 2 toptur Bu gün 1 top yiyin, yarın 2. topu yiyin. Böylece sevdiğiniz şeyi iki gün yemiş olursunuz. Ve duygusal olarak daha çok tatmin olursunuz.
- Duygusal açlık ve gerçek açlığı karıştırmayın. Yemekten bir saat sonra bir şeyler yemek istemeniz acıkma değildir. Bu durumlarda büyük bir bardak su için.
- 1 porsiyon meyve 100 gr. Büyük bir muz 2 porsiyondur. Zayıflama diyeti yaparken buna dikkat etmek gerekir.
- Paketlenmiş ürün alırken, mutlaka etiketin üzerinde ki gramlara, kalori ve yağ oranlarına dikkat etmelisiniz. Özellikle bisküvi ve cips paketlerinin üzerinde ki etiketleri okursanız bunları satın almaktan ve yemekten vazgeçersiniz.
PORSİYON KONTROLÜNÜ NASIL YAPILIR ?
Etiketler:
Sağlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder