google-site-verification: google3956985213adcb86.html SONBAHARDA GEZİLECEK YERLER | BİLGİGÜVERCİNİ

SONBAHARDA GEZİLECEK YERLER


Yedigöller
Yedigöller Bolu’nun kuzeyinde milli park statüsündedir. İçerisinde 240’a yakın bitki türü bulunan milli parkta, kamp alanı, günü birlik gezi, trekking yapabilirsiniz.

Nemrut Dağı
Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı Adıyaman’dadır. Eşşiz gündoğumu ve günbatımı ile ünlü olan Nemrut Dağı sonbaharda ışık oyunları ve manzarası ile de kendinden söz ettirmekte. Kahta’da ya da Karadut Köyü’nde konaklama imkanı bulabilirsiniz.

İğneada
Marmara Bölgesi’nde Kırklareli’nde bulunan İğneada longozları, gölleri ve kıyı kumullarıyla bilinmekte. Sonbaharda Istranca Dağları’ndan gelen sularla orman tabanı sularla kaplanıyor.

Bafa Gölü
Aydın ve Muğla sınırları içinde yer alan Bafa Gölü’nün kıyıları antik uygarlıklara tarih boyunca evsahipliği yapmış. Bu nedenle göl çevresinde birçok tarihi eser bulunuyor. Tekneyle göle açılma, tarihi inceleme ve kuş gözlemine çıkma gibi seçenekler sunuyor.

Maçahel
Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Artvin’de yer alan ve balıyla da ünlü olan Maçahel, Unesco tarafından Dünya Biyosfer Rezervi alanı ilan edilmiş durumda. Sonbaharın gelişiyle ormanda ve çevrede bir renk cümbüşü yaşanırken, sis bu güzelliklere ayrı bir gizem katıyor. Çevrede pansiyonlarda kalabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...