
Bayramlar kalp hastalığı,
şeker hastalığı olan kişiler için risklidir. Bu kişiler yine
beslenmelerine özen göstermelidirler. Buna bağlı olarak eski
yemek alışkanlıklarına yavaş yavaş geçiş yapmak en
doğrusudur. İkram edilenleri yemek yerine, tadına bakmak daha
doğru olacaktır.
Bayram ve bayram sonrası
yavaş yavaş eski yemek düzenimize geçerken metabolizma hızının
artması ve sağlıklı yaşam için mutlaka haftada 3 gün düzenli
egzersiz yapılmalıdır. Düzenli egzersiz alınan kiloların
verilmesi, metabolizma hızının artması, kan şekerinin
düzenlenmesi gibi birçok sağlık açısından olumlu etkiler
yaratacaktır.
Bayram günü beslenmemize
çok dikkat etmeliyiz. Sabah hafifi bir kahvaltı yapılmalı,
peynir, zeytin, domates, salatalık, reçel , kepek ekmek, buğday
gevreği, süt, meyve gibi hafif besinler yiyerek güne başlanmalı.
Gün içerisinde öğün sayısını artırıp bu öğünlerde
yediğimiz yemek miktarını azaltmalıyız. Günde 3 ana öğün, 3
ara öğün olmalıdır. Sabah kahvaltısı ve öğle arasında meyve
(taze veya kuru), süt, yoğurt gibi besinle tüketilebilir. Öğle
ve akşam yemeklerinde yağ miktarı düşük, küçük
porsiyonlarda kan şekerini hızlı yükseltmeyecek besin grupları
seçilmeli. Çorba, ızgara et veya etli sebze yemeği, kepek ekmek,
ayran gibi besinler tercih edilmeli. Akşamüzeri ara öğün
alınmalı. Yağsız kepekli bir tost, kepekli bisküv,, peynir, süt
ve meyve seçilebilir. Akşam yemeğinden sonra yatmadan 2 saat önce
de hafif bir ara öğün alınabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder