google-site-verification: google3956985213adcb86.html BAYRAM ÇİKOLATASI | BİLGİGÜVERCİNİ

BAYRAM ÇİKOLATASI


Bayram geliyor. Çikolatalar raflara çıktı. İyi ve kaliteli bir çikolatayı nasıl anlayabiliriz?
  • Kaliteli bir çikolata elde tutulunca birkaç saniye içerisinde erir. Çünkü kakao yağı 34 derecede erir.Hızlı erime çikolatanın kalitesi için bir göstergedir. Çikolatanın yüksek oranda kakao yağı içerdiğini gösterir.
  • Gerçek çikolatayı kırdığınız zaman farklı bir çıtırtı duyulur. Bunun nedeni de kakao yağında bulunan kristallerdir.
  • Gerçek çikolata dilimizin üstünde bulunan zerreciklerin hissedemiyecekleri kadar pürüzsüz ve yumuşak olmalıdır. Ağızda erirken yağ tadı bırakmamalıdır.
  • Çikolatayı 10-15 derece ve az nemsiz ortamda saklanmalıdır. Çikolata çevredeki kokuları da emer. Bu nedenle hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. Aşırı soğukta da bırakılmamalıdır. Bilindiğinin aksine çikolata buzdolabında saklanmamalıdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...