Bayram geliyor.
Çikolatalar raflara çıktı. İyi ve kaliteli bir çikolatayı
nasıl anlayabiliriz?
- Kaliteli bir çikolata elde tutulunca birkaç saniye içerisinde erir. Çünkü kakao yağı 34 derecede erir.Hızlı erime çikolatanın kalitesi için bir göstergedir. Çikolatanın yüksek oranda kakao yağı içerdiğini gösterir.
- Gerçek çikolatayı kırdığınız zaman farklı bir çıtırtı duyulur. Bunun nedeni de kakao yağında bulunan kristallerdir.
- Gerçek çikolata dilimizin üstünde bulunan zerreciklerin hissedemiyecekleri kadar pürüzsüz ve yumuşak olmalıdır. Ağızda erirken yağ tadı bırakmamalıdır.
- Çikolatayı 10-15 derece ve az nemsiz ortamda saklanmalıdır. Çikolata çevredeki kokuları da emer. Bu nedenle hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. Aşırı soğukta da bırakılmamalıdır. Bilindiğinin aksine çikolata buzdolabında saklanmamalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder