Dünya Sağlık Örgütü;
hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta
olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak
ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak
tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak
önermektedir.
2008 yılında Türkiye
Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin yaptığı ve
ülke genelini yansıtan “Türk Toplumunda Tuz Tüketimi
Çalışması”na göre tuz tüketimimizin günde 18 gram olduğu
belirlenmiştir.
2012’ de tekrarlanan
“Türk Toplumunda Tuz Tüketimi Çalışması”na göre tuz
tüketimimizin biraz azalmakla beraber halen sağlığımızı
olumsuz etkileyebilecek düzeyde olduğu saptanmıştır (15 gr/gün).
0 yorum:
Yorum Gönder