Marketlerden hiç
düşünmeden satın alınan ürünlere pek çok katkı maddesi ve
koruyucu eklendiğini artık hepimiz biliyoruz. Sağlıklı, lezzetli
ve besleyici bir gıda olan peyniri evde yapmak ise aslında oldukça
kolay;
- Peynirlerinizi Damak Tadınıza Göre Çeşitlendirin
- Hazırladığınız peynirlerin lezzetini artırmak için çörekotu, kekik, dereotu gibi baharatlar ekleyip değişik tatlar elde edebilirsiniz.
- Suyunu Çöpe Atmayın
- Peynirinizi süzdükten sonra elinizde kalan peyniraltı suyunu oldukça faydalı olduğundan saklamanızı tavsiye ederiz. Peyniraltı suyunu çorbalarınızda, yemeklerinizde veya hamur işlerinizde kullanabilirsiniz.
- Sirkeden Faydalanın
- Özellikle evde sirke yapımıyla uğraşıyorsanız, lor yapımı için limon ölçüsünü yarıya düşürüp yerine ev yapımı sirke ekleyebilir, farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder