google-site-verification: google3956985213adcb86.html KURU FASULYENİN FAYDALARI | BİLGİGÜVERCİNİ

KURU FASULYENİN FAYDALARI


Doyuruculuğu, bol enerji vermesi ve tabii ki ekonomik olması nedeniyle en çok tercih edilen gıdalar arasında başı çeken kuru fasulye;

  • Tam bir protein deposu.
  • Kemik yapısını güçlendirir.
  • Karaciğer yetmezliği, böbrek taşları, kalp çarpıntı ve idrar tutukluğuna kadar birçok rahatsızlığın ilacıdır.
  • İçerisindeki lif nedeniyle kötü kolesterolu düşürür. Bu lifler kalın bağırsakta barınır ve kalsiyum ilk sırada olmak üzere önemli minerallerin emilimine fayda sağlar. Günde 1 fincan ölçüde kuru fasulye yemek 6 hafta sonunda kolesterol seviyesini yüzde 10 oranında düşürür.
  • Kabızlığı ve şişkinlik hissini giderir. Fasulye leptin hormonu salınımını sağlar. Bu hormonun salgılanması da tokluk hissi sağlar ve iştahı önemli ölçüde bastırır.
  • Kalp krizini önler
  • Kalp ve damar tıkanıklığa karşı koruyucudur. Bu sebeple kalp hastaları tüketebilirler. Ayrıca lifli bir gıda olduğu için de kalp krizini de önler. Hipertansiyona karşı koruyucudur. Yüksek olan tansiyonu düşürmekte oldukça etkilidir. Günlük 12-33 gram lif alımının kan basıncını düşürdüğü gözleniyor. Ayrıca, lifli gıdanın kalp krizi ölümlerini yüzde 27 azalttığı biliniyor.
  • Hamileler tüketmeli. Folik asit ve demir içeriğinden çok zengin olması nedeniyle gebelik döneminde tüketilmelidir. Bebek ve anne sağlığı için bol bol tüketmekte fayda var.
  • Vücudun enerji ihtiyacını karşılamasının yanı sıra zihin ve beden yorgunluğunu giderir.
  • Kemik yapısını güçlendirir ve vücudun gelişimini destekler. Gelişim çağındaki çocuklara faydalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...