Tam bir protein
deposu.
Kemik yapısını
güçlendirir.
Karaciğer
yetmezliği, böbrek taşları, kalp çarpıntı ve idrar
tutukluğuna kadar birçok rahatsızlığın ilacıdır.
İçerisindeki lif
nedeniyle kötü kolesterolu düşürür. Bu lifler kalın
bağırsakta barınır ve kalsiyum ilk sırada olmak üzere önemli
minerallerin emilimine fayda sağlar. Günde 1 fincan ölçüde kuru
fasulye yemek 6 hafta sonunda kolesterol seviyesini yüzde 10
oranında düşürür.
Kabızlığı ve
şişkinlik hissini giderir. Fasulye leptin hormonu salınımını
sağlar. Bu hormonun salgılanması da tokluk hissi sağlar ve
iştahı önemli ölçüde bastırır.
Kalp krizini önler
Kalp ve damar
tıkanıklığa karşı koruyucudur. Bu sebeple kalp hastaları
tüketebilirler. Ayrıca lifli bir gıda olduğu için de kalp
krizini de önler. Hipertansiyona karşı koruyucudur. Yüksek olan
tansiyonu düşürmekte oldukça etkilidir. Günlük 12-33 gram lif
alımının kan basıncını düşürdüğü gözleniyor. Ayrıca,
lifli gıdanın kalp krizi ölümlerini yüzde 27 azalttığı
biliniyor.
Hamileler tüketmeli.
Folik asit ve demir içeriğinden çok zengin olması nedeniyle
gebelik döneminde tüketilmelidir. Bebek ve anne sağlığı için
bol bol tüketmekte fayda var.
Vücudun enerji
ihtiyacını karşılamasının yanı sıra zihin ve beden
yorgunluğunu giderir.
Kemik yapısını
güçlendirir ve vücudun gelişimini destekler. Gelişim çağındaki
çocuklara faydalıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder