google-site-verification: google3956985213adcb86.html KÖTÜ KARNEYE CEZA VERİLMELİ Mİ? | BİLGİGÜVERCİNİ

KÖTÜ KARNEYE CEZA VERİLMELİ Mİ?

Bir öğretim yılı daha geçti ve karneler alındı. Ne yazık ki her çocuk iyi bir karne getiremiyor. Kötü karneye vereceğiniz tepkiye dikkat etmeniz gerekir. Vereceğiniz aşırı tepki çocuğunuzu okuldan bile soğutabilir. Çocuğunuzun başarısızlığının sebeplerini araştırmalısınız. ‘’Kötü notlarını birlikte çalışıp düzelteceğiz. Karnende güzel notların da var. Çalışırsan kötü notlarını da düzeltirsin. ‘’ şeklinde bir yaklaşımda bulunabilirsiniz.
Ne başarılı, ne de başarısız çocuğunuzu bir başka çocukla kıyaslamayınız.
Belli derslerde başarısız olan çocuklarda sorun genellikle dikkat eksikliği ya da öğrenme güçlüğü olabiliyor. Dikkat eksikliği ya da öğrenme güçlüğü problemi uzman tarafından yapılan wisc-r testi ile kolaylıkla tespit edilebiliyor.
Kötü karne getiren çocukta kaygı problemleri ve davranış bozuklukları görülebiliyor. Çocukta sinirlilik, içe kapanıklık, iştah ve uyku sorunları , hatta bazen madde bağımlılığı bile görülebiliyor. Bu nedenle vereceğiniz tepkilere dikkat etmelisiniz.

Eğer çocuğunuza kötü karne getirirse ceza vereceğinizden daha önce bahsetmişseniz, bu cezayı uygulamalısınız. Fakat ceza ölçülü olmalıdır. Bu ceza çocuğa işkence haline gelmemelidir. Vereceğiniz cezadan vazgeçersiniz, çocuğunuza uygun bir açıklama yaparak çocuğa kötü notları düzeltmek şartıyla affettiğinizi söyleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...