Verilen bu tarifte çiğ
süt kullanılması gerekmektedir.
3 litre çiğ sütü vücut
sıcaklığına ulaşana dek ısıtın (35-37 derece) içine
eczaneden veya organik marketlerden bulabileceğiniz 1 tatlı kaşığı
peynir mayası ekleyin ve yoğurt mayalama yönteminde olduğu gibi
bir bezle sıkıca sararak 3-4 saat mayalanmasını bekleyin.
Peyniriniz katıca bir yoğurt kıvamına gelmişse süzülmeye
hazırdır. Peynirinizi iri kareler halinde dilimleyip bir tülbent
yardımı ile süzün. Daha sonra üzerine ağırlık koyarak en az 5
saat bekletin. Dilimlenmeye hazır hale gelen peynirinizi dilimleyip
tuzlayın ve salamura halinde buzdolabında saklayın.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder