BOĞA,YENGEÇ, İKİZLER VE ASLAN BURCUNA GÖRE TAŞLARIN FAYDALARI


Yüzyıllardır insanlar doğadaki bazı taşların kişilerin üzerlerinde taşımaları halinde o kişiye faydalar sağladığı inanmışlardır.

BOĞA BURCU
Akik
Sevinç, huzur, uğur ve bereketin simgesi olan akik taşı, uykusuzluğa, korkuya, karabasana ve nazara karşı etkilidir. Metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olur. Tansiyonu dengeler. Cilt hastalıklarına iyi gelir. Damarları kuvvetlendirir.
Kristal Kuvars
Zihinsel, bedensel ve ruhsal düzeyi artırıcı enerjiyi üretir. Tene temas edecek şekilde taşındığında, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden koruduğuna inanılan bu taş,cep telefonundan, telsiz ve bilgisayarlardan gelen radyasyonu toplar. Sıkıntılı bir günün getirdiği olumsuz duygu ve düşüncelerin çözümlenmesini sağlar.
Lapis
Fiziksel yetenekleri ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir. Nazara karşı koruyucu özelliği bulunan lapis, zihin açıklığı ve aydınlanma amacıyla kullanılır. Kişinin kendine olan güvenini artırır. Kaygıyı azaltır.
İKİZLER BURCU
Zümrüt
Başarı ve doyum duygularını belirginleştiren bu taş, yetersizlik duygusundan kurtarıp, arkadaşlık, evlilik ve aile bağlarını güçlendirir.
Pembe Kuvars
Tüm sevgi duygularını besler. Kişiyi endişelerinden kurtarır. Yaşama sevinci verir. Kişinin etrafındaki negatif enerjiyi emen ve pozitif enerjiyi toplayan bu taş özgüven duygusunu da güçlendirir.
Akuamarin
Neşe, huzur ve aşkın simgesi olan bu taş sinirleri yaştırır ve kişiye manevi huzur verir. Kişi üzerinde taşıdığında boğaz ağrılarına, trioit bezi rahatsızlıklarına, bronşit ve astıma iyi gelir. Taşıdığı özelliklerden ötürü strese ve gerginliğe iyi gelir.
YENGEÇ BURCU
Ametist
Kişiye huzur ve karar verme yeteneği sağlayan ametist, meditasyonda etkin olarak kullanılan bir taştır ve tepe çarka ile ilgilidir. İskeleti kuvvetlendirdiğine ve tiroit bezlerini harekete geçirdiğine inanılan bu taş kaygıyı azaltıcı ve canlandırıcı etkisiyle zihinsel berraklık ve aydınlanma için de kullanılır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, kanı temizleyen ve enerji veren amteist tüm ağrılara, strese, iştahsızlığa, akciğer hastalıklarına ve depresyona karşı etkilidir.
Aventurin
Duygusal bakımdan dengeleyici ve depresyona karşı etkili olduğuna inanılır. Genelde yeşil tonlarda olur. Kalbin yakınında taşındığında , kalbi diğer insanların olumsuzluklarına karşı koruduğuna inanılır.
Safir
Özgürlüğün taşıdır. Kişiye güven verir. Sakinleştirici ve konsantrasyonu artırıcı bir etkisi olduğu düşünülür. Kuşkuların giderilmesini sağlar. Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirir.
ASLAN BURCU
Kehribar
Yaşamın güzel yanlarının fark edilmesini sağlar. Taşıdığı kişiye mutluluk verir. Zihinsel ve ruhsal gelişim arasındaki dengenin kurulmasını sağlar. Kişiyi kaygı ve takıntılara karşı koruduğuna inanılır.
Sitrin
Rahatlatıcı ve güven verici bir taştır. Zihin karışıklığı veya kan dolaşımına bağlı uykusuzluk problemlerinde bedeni gevşetir.
Yakut

Kişinin özgüvenini artırır. Bu taşı üzerinde taşıyan kişi olumsuz duygulardan kurtarır. Diğer insanlara karşı daha fazla hoşgörü ve anlayış gösterirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...