DOĞRU KURULUM: DOĞRU ALET TAKIMI

Banyo ve mutfakta boruları, banyo küvetini, klozet ve duşu kendisi kurmak isteyenler, asgari bir alet takımına ihtiyaç duyacaktır: Bunların çoğu el aletidir. Burada, amatör su tesisatçılığı için gerekli olanları bir araya getirdik.

Her türlü vidalama işi için şunları el altında bulundurmalısınız;
  • Değişik çaplarda düz, yıldız ve ayrıca lokma Öçten altıgen vidalar için) tornavida uçları. Ayrıca bir pense takımına da ihtiyacınız olacak: Kromajlı parçalar için koruyucu çeneli bir armatür pensesi, bir düz pense, bir pratik boru anahtarı ve büyükçe bir boru anahtarı. Bakır boruları kendi döşemek isteyenler, küçük bir lehim donanımına sahip olmalıdır. Bakır ile yumuşak lehim için tek kullanımlık kartuş (ayrıca lehim teli ve temiz su tesisat işleri için lehim temizleyici) kullanan ekonomik bir gaz ocağı yeterlidir. 
  • Ayrıca bağlantı parçalarının (fiting) ve birleştirmek istediğiniz boru uçlarının temizlenmesi ve çapaklarının alınması için eğeler, tel fırçalar ve çelik yün gerekli olacaktır.
  • Kimi parçaların bağlanması için, örneğin keserken, bir mengene gereklidir.
  • Çekiç ve keski, mümkünse değişik boylarda, darbe ve kırma işlerine, örneğin borular için duvarlar arasında geçiş delikleri açma, boruları duvara gömme ya da armatür bağlantısı için aynalara daha fazla yer açma işleri için gerekli olacaktır.
  • Ölçmek ve hizalamak için bir metre çubuğuna, bir su terazisine, bir gönyeye, en iyisi sağlam bir metal gönyeye ihtiyaç vardır. İnce lamasıyla demir testeresi ise, bakır boruları bölmekte, ama ısıya dayanıklı plastikten pis su borularını kesip biçmekte de kullanılacaktır.
  • Darbeli matkap motoru ya da beton kırıcı matkap ve bunlar için taş matkap uçları (lavabo montajı için 14 mm’ye kadar) ise dübel işleri için gerekecektir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...