Kalori
ve porsiyonları azaltın.
Mevsiminde
her gün bol sebze ve meyve tüketin. Bir kase çorba bir dilim
ekmeğe eşdeğerdir. Çorba içerseniz, arkasından daha az yemek
yiyin.
Sarımsak
ve soğan tüketimini artırın. Bunların içindeki maddeler
kansere karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini
kuvvetlendiricidir.
Haftada
iki veya üç kez balık tüketin. İçerisindeki Omega 3 asitleri
kalp damar sağlığımıza olumlu etki yapıyor.
Günde
en az iki kez süt ve süt ürünlerini tüketin. Bu ürünlerde
bulunan fosfor, kalsiyum ve D vitamini kemik sağlığımız için
önemli.
Vücudumuzun
metabolik faaliyetlerinin düzenli ve sağlıklı olabilmesi için
yeterli suyu tüketmeyi unutmayın.
Hareketsiz
bir yaşam sürmeyin. Hiçbir şey yapamıyorsanız, en az haftada
iki kere 25 dakika tempolu yürüyün.
0 yorum:
Yorum Gönder