ENGELLENEBİLİR BAZI HASTALIKLAR


Şeker hastalığı
Aktif, egzersizi bol, hareketli bir hayat tarzı, şeker, un ve benzeri işlenmiş karbonhidratlardan uzak bir beslenme şekli, dikkatli bir kilo kontrolü erişkin tipi şeker hastalığına yakalanma olasılığını ciddi biçimde azaltabiliyor.

Bellek problemleri
Omega-B’ten zengin beslenmek, zihinsel egzersizler, eğitim, sosyal faaliyetlere katılım gibi kişisel çabalar, kan şekerinin, kan basıncının, kan yağlarının dikkatle kontrol edilmesi ve kontrol altında tutulması, uykuya, stres yönetimine özen gösterilmesi, bunamayı önleyici bir etki sağlıyor.

Hipertansiyon
Eğer kilo almaz, tuz tüketiminizi abartmaz, aktif ve hareketli bir hayat sürüp uykusuzluk ve stres kıskacına girmezseniz, kan basıncı yüksekliği sorunundan uzun süre korunmanız mümkün olabiliyor.

Kanserler
Her türlü kanser ama özellikle de bazıları kalınbağırsak, meme, prostat gibi- fazla kilolu, aktif yaşamdan uzak, stresli kişilerde daha sık görülüyor. Düzenli fiziksel aktivite kanda kortizol ve insülin gibi fazlası zararlı olabilecek hormonları azalttığı, adrenalin seviyesini dengelediği, biyolojik potansiyeli güçlendirdiği için çok ama çok önemli bir önleme faktörü olarak kabul ediliyor.

Bağışıklık yetmezliği
Yediğine içtiğine dikkat eden, genel sağlık önlemleri konusunda hassas davranan, dahası bağışıklığı güçlendiren bağışıklık desteklerinden akıllıca faydalanmasını bilen kişilerde bağışıklık sistemi daha güçlü oluyor ki bu da daha az ateşli hastalık, daha düşük kanser ihtimali anlamına geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...