google-site-verification: google3956985213adcb86.html CİLDİMİZİ GÜNEŞTEN KORUMAYI BİLİYORMUYUZ? | BİLGİGÜVERCİNİ

CİLDİMİZİ GÜNEŞTEN KORUMAYI BİLİYORMUYUZ?

Güneşten gelen ultraviyole ışınlar cildimiz üzerinde kısa ve uzun dönemde zarar verebilirler. Örn. ciltte kızarıklık, güneş lekelenmeleri, erken cilt yaşlanması gibi. Bu ışınlardan korunabiliriz. Güneşten koruyucu ürünler en etkili korunma yöntemleridir. Bunların içerisinde UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu filtreler olmalıdır. Herkes cilt tipine uygun ürün kullanmalıdır.
Örn. açık tenli ve hassas cilt yapınız var ise daha yüksek faktörlü ürünleri tercih etmelisiniz.
Güneşten koruyucu ürünlerin üzerinde GKF yazar. Bu güneş koruma faktörü demektir. Ürün üzerinde yazılı sayı ise koruma faktörüdür. Koruma faktörü,ürünün UVB ışınlarına karşı cildinizi ne kadar koruduğunu gösterir.
Koyu renkli bir cildiniz var ise de koruyu ürün kullanmalısınız. Çünkü güneş ışınları cildinizde hemen göremeyeceğiniz, uzun vadede ortaya çıkan zararlara sebep olur.
Plajda şemsiye altında veya gölgede de otursanız güneşten koruyucu ürün kullanmalısınız. Çünkü su ve kum güneş ışınlarını yansıtır.
Güneş koruyucu ürünü güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce, açıkta kalan cilde uygulanmalıdır. 2-3 saat aralıklarla tekrar uygulamalısınız. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...