google-site-verification: google3956985213adcb86.html AYAK TOPUKLARINDAKİ ÇATLAKLAR İÇİN | BİLGİGÜVERCİNİ

AYAK TOPUKLARINDAKİ ÇATLAKLAR İÇİN

Ayak topuklarındaki çatlaklar birçok kişide rastlanan bir sorundur. Bunu gidermek için çeşitli yollar deneriz. Aşağıda bu sorunu çözmenize yardımcı olabilecek krem tarifleri veriyoruz.


Avokado ve Muz Kremi
1 adet avokado ve 1 adet küçük muzu ezerek birbiriyle karıştırın. Bu karışımı ayak topuklarınıza sürerek 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. İsterseniz bu karışımı sardıktan sonra streç folyoyla ayaklarınızı sarıp o şekilde de 20 dakika bekletebilirsiniz. Daha iyi bir sonuç alacaksınızdır.

Bal Kremi
Bal topuk çatlaklarıyla savaşmaya yarayan çok iyi bir üründür. Bir fincan balı biraz suyla karıştırın. Dikkat etmeniz gereken husus, balın kıvamını korumasıdır. Tercihen sıcak halde (ama derinizi yakmayacak bir sıcaklıkta olmalı) ayak topuklarınıza sürüp, 30 dakika bekletin. Ilık suyla daha sonra yıkayın.

Kakao Kremi
Bir miktar kakao yağını, biraz zeytinyağı ile karıştırıp topuklarınıza sürün. Ayaklarınıza pamuklu bir çorap geçirip, gece boyunca bekletin. Ertesi gün yıkayın.

Parafin Kremi
Parafin kurulukla savaşmada çok faydalı bir maddedir, bu özelliği sayesinde topuk çatlaklarını da iyileştirir. İki fincan parafini bir kaba koyun ve bir çorba kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı ekleyip parafin eriyene dek sıcak su dolu başka bir kapta bekletin. Arkasından da parafinle ayaklarınızı ovalayın.
Burada önemli olan nokta, parafini çok ısıtmamaya dikkat etmenizdir. Aksi halde ayağınızı yakabilir. Sıcaklığının uygun olup olmadığını anlamak için parafinin rengine bakın, beyaz olmalıdır ve sıvı olmamalıdır. Son olarak, parafini 30 dakika ayağınızda beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...