Yumurtanın taze olup
olmadığını bir kase soğuk suya koyarak anlayabilirsiniz.
Yumurta dibe batıyorsa taze demektir. Yumurta suyun ne kadar
üzerinde yüzüyorsa o kadar eski demektir.
Domateslerin çabuk
çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda
kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve
hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında
buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.
Sarımsağı kolayca
soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz
yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.
Patatesi önce kaynar
suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.
Elmaların renk
değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile
önleyebilirsiniz
Yeşil bir muzu
sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale
getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt
torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile
tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.
Kiraz ve vişnelerin
çekirdeğini çıkarmak için boş soda şişesinin üzerine
yerleştirin ve çubuk yardımıyla çekirdeğini itin. Çekirdek
şişenin içine düşerken meyveniz şişenin ağzında kalacaktır.
Muzun daha uzun süre
dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.
Zencefili soymak için
kaşık kullanabilirsiniz.
Patatesleri
doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini
önlersiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder