google-site-verification: google3956985213adcb86.html LEKELER İÇİN ÇÖZÜMLER | BİLGİGÜVERCİNİ

LEKELER İÇİN ÇÖZÜMLER

Fırın Temizlerken
Fırınınızın ızgaralarını temizlemekte zorlanıyorsanız, sünger taşı işinize yarayabilir. Kirli ızgaraları sünger taşıyla temizledikten sonra fırınınızı silin.
Lekeleri Uzun Süre Bekletmeyin
Lekeleri uzun süre bekletmeyin. Yağlı lekelere hemen talk pudrası ya da nişasta serpin. 10 dakika bekledikten sonra lekenin üzerindeki tozları alın. Leke çıkarıcı uygulayacağınız zaman, uygulamaya lekenin dış kısmından başlayın.
Ter Lekeleri
Giyeceklerinizdeki ter lekelerinden kurtulmak için suda eriyen aspirinlerden birkaçını bir tas suya koyun. Lekeli giysileri bu karışımında bir süre tutun.
Beyaz Bluzlar İçin
Beyaz bluzların daha temiz ve beyaz görünmeleri için basit bir öneri: Yıkama suyuna biraz karbonat ve limon suyu ilave edin. Sonuca şaşıracaksınız.
Lekeyi Buharlaştırın
İpekli kumaşlar ya da yıkanmayan kumaşlar üzerinde oluşan su lekesini çıkarmak için bir çaydanlıkta su kaynatın. Kumaşın lekeli kısmını bu suyun buharına tutun ve leke kayboluncaya kadar bekleyin.
Yağlı Boya Lekesi
Lekenin üzerine biraz terebentin sürerek lekenin parçalanmasını sağlayın. Lekeli bölgeyi soğuk suya batırılmış süngerle silin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Leke kaybolduktan sonra yıkayabilirsiniz.
Tuz Lekeleri
Islak ayakkabılardaki tuz lekelerini çıkarmak için bir çay fincanı suya bir yemek kaşığı sirke atın ve ayakkabıları bu karışımla silin.
Bira Lekesi
Bira lekesinin çıkması için kurumaması gerekir. Sirkeye batırılmış biz süngerle lekeli kısmı silin. Daha sonra üzerine bir miktar deterjan serpin ve yarım saat bekleyin. Ilık suda yıkayın.
Şarap Lekesi

Lekeli yeri ıslak bir süngerle silin. Kumaş kalın ise lekeye biraz tuz serpin. Daha sonra çamaşır deterjanı ve sirke karışımıyla silin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...