google-site-verification: google3956985213adcb86.html YENİ BİR LAVABO NASIL MONTE EDİLİR? | BİLGİGÜVERCİNİ

YENİ BİR LAVABO NASIL MONTE EDİLİR?

Sabitleme
Öncelikle lavabonun sabitlenmesi gerekir. Tahliye vanalarının arasındaki uzaklığın ortasını bulun ve duvara işaretleyin. Lavaboyu duvara tutarak deneyin. Orta noktası, duvara çizmiş olduğunuz noktaya denk gelmelidir. Zemin ile lavabonun üst kenarı arasında 82-86 cm’ lik bir mesafe olmalıdır. Ama lavabo yaşlı kişilerce kullanılacaksa bu mesafe 80-82 cm arasında olmalıdır. Çanağın montaj deliklerini duvara işaretleyip, lavaboyu yere koyun. Lavabo askı vidalarının gireceği delikleri açın. Askı vidalarının bir tarafında ahşap vidası bulunur. Bu vida duvar dübeline girecektir. Diğer tarafta metal vidası vardır. Bu çanağı sabitlemek içindir. Askı vidaları özel bir askı vidası anahtarıyla takılır.
Metal vidasını duvardan 5 cm kadar dışarıda bırakın ki lavabonun asılması ve vidalanması için yeterli uzunluk kalsın. Montaj somunları ile duvar arasındaki uzaklığın lavabonun gövde kalınlığına uygun olup olmadığını kontrol edin. Lavabonun arkasına ince ve kesintisiz olarak esnek çekomastik sürüp, lavaboyu askı vidalarının üzerine itin. Bir yardımcı askı vidalarının somunlarını sıkılaştırırken, siz de çanağı doğru konumda tutun.

Tahliye Vanalarının Bağlanması
Tahliye vanalarını monte edin. Her birinin vida dişlerinin çevresine üstüpü sarın ve üzerini conta macunuyla sıvayın. Su giriş hatlarındaki vanayı çevirin. Sonunda muylular yukarıya bakmalıdır.

Sifonun Yerleştirilmesi
Sifon duvar drenajına sokulur. Duvar drenajı ile sifonun boru enkesit farkları kauçuk bir manşonla dengeleyin. Yoksa atık su duvardan damlayabilir.

Armatürün Monte Edilmesi
Armatürü lavabonun kenarındaki delikten geçirin. Aşağıdan bir somunla vidalayın. Bir alt rondela, malzemeyi koruyacak ve armatürün daha iyi oturmasını sağlayacaktır. Somunu son bir defa sıkıştırmadan önce, armatürün üstte ve lavabonun tam ortasında bulunup bulunmadığını ve drenajın tam öne bakıp bakmadığını kontrol edin. Soğuk ve sıcak su bağlantı hortumlarını tahliye vanalarına yerleştirin. Hortumları kısaltmanız gerekebilir. Hortumlara, sırasıyla birer rakor vidası, koni ve conta takın. Rakor vidalarını bir çatal anahtarla sıkıştırın.

Drenaj Vanasının Montajı
Drenaj vanası ile süzgecini yukarıdan, lavabonun deliğine oturtun. Kordon şeklinde bir conta macunuyla süzgeçle lavabo çanağı arasındaki birleşme yerini kapatın. Vananın alt kısmını lavabonun altından deliğe yaklaştırıp, iki parçayı bir vida ile birleştirin. Sifon borusundaki vidalı kovanı elinizle vananın alt kısmına doğru çekin. Sonra boru anahtarı ile sıkıştırın. Bu işlem sırasında kromajlı sifonlar, anahtarın çeneleri arasına yerleştirilecek bir bez parçasıyla korunmalıdır. Lavabo ve armatürü monte ettikten sonra ambalaj folyosu, etiket, macun ve çekomastik gibi malzeme artıklarını temizleyin.

Artık lavabonuzu kullanabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...