Tatlılar,
unlu, şekerli atıştırmalar; insüline tepki vermeyen ve insülinin
sinyallerine direnen hücrelere sahip olanlarda karaciğer
yağlanmasına, faydalı kolesterolün azalıp trigliseritin
artmasına ve göbek karın yağlanmasına yol açıyor. Bu besinleri
fazla miktarda yemek kiloları olumsuz yönde etkiliyor. Böyle bir
bedensel mirasa sahip olanların glisemik yükü düşük olan
meyveleri (elma, erik, armut, kivi, portakal), sebzeler ve işlenmemiş
doğal besinleri tüketmeleri tavsiye ediliyor.
Bu
kişilerin pizza, pasta, patates cipsi, mısır cipsi, patlamış
mısır, hamur işleri, börek, çörek, beyaz ekmek, krakerler,
patates kızartmaları, meyve aromalı içeceklerden uzak kalmaları
tavsiye ediliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder