Uzun süreli açlıkların ardından sindirim sitemimizin kendine gelmesi biraz zaman alabilir. Ağır bayram sofraları da sindirim sistemimizi zorlar. Gaz ve şişkinlik sorunları yaşayabiliriz.
Bu sorunları gidermek
için işte size bir bitki çayı tarifi;
Malzemeler
10 gr kadar kuru zencefil
kökü
1 ad. çubuk tarçın
1 çay kaşığı
kurutulmuş rezene
2-3 ad. karanfil
1 tatlı kaşığı kuru
mayıs papatyası
1-2 dilim limon
Hazırlanışı
10 gr kadar kuru zencefil
kökünü ve bir adet çubuk tarçını 10 dakika kaynatın.
Dinlendirin. İçine bir çay kaşığı kurutulmuş rezene, 2-3 adet
karanfil, bir tatlı kaşığı kuru mayıs papatyası ekleyerek üstü
kapalı şekilde 10 dakika demleyin. İçine bir iki dilim limon da
atarak günde iki kez içebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder