Kansere neden olan iki tehlike;
Aşırı miktarda tuz
tüketiminin mide kanseriyle yakından bağlantısı bulunmakta.
Tuzun fazlasının zararlarını ortaya koyan çalışmalar sonucu
Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı’ndan uyarı geldi. Araştırma
şarküteri ürünleri, ekmek ve kahvaltı gevreklerindeki tuz
miktarının azaltılmasının mide kanseri gelişme ihtimalini
azalttığını gösteriyor. Dolayısıyla günde en fazla
3 gram
tuz kullanmak yeterli. Bunu da gün içinde yediğimiz besinlerden
alıyoruz.
Alkol
Her gün tüketilen bir
kadeh içki, meme kanseri riskini artırmaktadır. Alkol bağımlılığı
ayrıca mide, karaciğer, kalınbağırsak, gırtlak ve nefes borusu
kanserlerinin de önemli nedenlerinden biri. Üstelik sigarayla bir
araya gelince bu riskler katlanarak artıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder