KANSER TETİKÇİSİ

Kansere neden olan iki tehlike;

Tuz
Aşırı miktarda tuz tüketiminin mide kanseriyle yakından bağlantısı bulunmakta. Tuzun fazlasının zararlarını ortaya koyan çalışmalar sonucu Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı’ndan uyarı geldi. Araştırma şarküteri ürünleri, ekmek ve kahvaltı gevreklerindeki tuz miktarının azaltılmasının mide kanseri gelişme ihtimalini azalttığını gösteriyor. Dolayısıyla günde en fazla 3 gram tuz kullanmak yeterli. Bunu da gün içinde yediğimiz besinlerden alıyoruz.

Alkol
Her gün tüketilen bir kadeh içki, meme kanseri riskini artırmaktadır. Alkol bağımlılığı ayrıca mide, karaciğer, kalınbağırsak, gırtlak ve nefes borusu kanserlerinin de önemli nedenlerinden biri. Üstelik sigarayla bir araya gelince bu riskler katlanarak artıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...