Patatesleri Saklamak
İçin
Büyük miktarda
patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta
boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patatesleri kuru ve
serin yerde saklayın.
Patates pişirirken,
pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Daha sarı renkte ve
lezzetli olur.
Patatesleri kızartırken
iki şeye dikkat edilmelidir. Birincisi onları soyduktan sonra bol
suyla yıkayın ve kurutun. Kesik yerlerinden açığa çıkan
nişasta, bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
İkincisi ise kızartıktan sonra tabağa hemen alıp, tuzlamak
gerekiyor. Çünkü tuz buharı ve fazla yağı emer. Ayrıca tuz
kızartmanın kıtırlaşmasını sağlar.
Patates Püresi
Yaparken Neye Dikkat Edilmeli?
Püre için patatesleri
ezerken içine karıştıracağınız süt pürenin sulu olmasına
yol açar.
Süt tozu kullanarak
püreyi hazırlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Pürenin hem görünümünün
hem de lezzetinin güzel olması için iyice dövülmüş bir yumurta
akını pürenin içine bir çay kaşığı kabartma tozu ile
karıştırırsanız püre kabarık ve yumuşak olur.
0 yorum:
Yorum Gönder