PATATES

Patatesleri Saklamak İçin
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patatesleri kuru ve serin yerde saklayın.

Patates Pişirirken Ve Kızartırken
Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Daha sarı renkte ve lezzetli olur.
Patatesleri kızartırken iki şeye dikkat edilmelidir. Birincisi onları soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kurutun. Kesik yerlerinden açığa çıkan nişasta, bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır. İkincisi ise kızartıktan sonra tabağa hemen alıp, tuzlamak gerekiyor. Çünkü tuz buharı ve fazla yağı emer. Ayrıca tuz kızartmanın kıtırlaşmasını sağlar.

Patates Püresi Yaparken Neye Dikkat Edilmeli?
Püre için patatesleri ezerken içine karıştıracağınız süt pürenin sulu olmasına yol açar.
Süt tozu kullanarak püreyi hazırlarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Pürenin hem görünümünün hem de lezzetinin güzel olması için iyice dövülmüş bir yumurta akını pürenin içine bir çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırırsanız püre kabarık ve yumuşak olur.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...