Malzemeler
1 büyük hindi
2 çay bardağı süt
1 yarım limon
2 tatlı kaşığı biber
salçası
¼ su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Pilav için
2 adet soğan
3 su bardağı pirinç
300 gr. hindiciğeri
25 gr. dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 tatlı kaşığı
tereyağı
4 tatlı kaşığı
Ayçiçek yağı
Göz kararı su
1 adet limon
Yenibahar ve karabiber
Hazırlanışı
Yemeğe başlamadan önce
maydanoz v dereotunu ince şekilde kıyıyoruz. Bunun ardından ise
ilk olarak hindiyi limon ile iyice ovuyoruz ve kenara koyuyoruz.
Bundan sonra ise derin bir
kapta zeytin yağı, süt, salça, sarımsak, karabiber ve tuzu
ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ardından ise kenara ayırdığımız
hindinin üzerine sürerek ise buzdolabına koyarak 3 4 saat marine
etmeye koyuyoruz. Bu arada ise pilavı yapmaya başlıyoruz.
İlk olarak pirinçleri
yıkayarak süzdükten sonra üzerine su ekleyip 20 dakika kadar
bekletiyoruz. Daha sonra ise Ayçiçek ve tereyağını tencereye
koyarak ısıtıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyerek
kavuruyoruz.
Ardından küp şeklinde
doğradığımız ciğer ve dolmalık fıstığı ilave ederek
ardından pirincide koyarak kavuruyoruz. Daha sonra 2 su bardağı su
ekleyerek, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra ise pişen
pilavı hindinin içine doldurarak ardından 200 derece fırında 3
saate kadar yakın pişiriyoruz ve ardından servis yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder