Malzemeler
Bir
bütün hindi
2
adet soğan
2
adet defne yaprağı
2
dal biberiye
2
adet yeşil biber
1
avuç tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Gelelim yılbaşı sofralarının ve yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi yılbaşı hindisinin hazırlanışına;
Bütün
malzeme ve baharatları çok geniş bir tencereye alın. Hindiler
artık doğal besi olmadığından daha çabuk haşlanıyorlar. Zaten
iki aşamalı pişirileceği için 45 dakika haşlanması yeterli
olacaktır.
Hindinin
her tarafı haşlama suyuna girmiyorsa 20 dakika sonra ters çevirin.
45 dakika sonunda hindiyi sudan çıkarıp, tepsiye alın.
Hindi
üzeri için glaze hazırlanması
Malzemeler
100
gr tereyağı (erimiş)
1
portakal suyu
3
kaşık bal
1
kepçe haşlama suyu
3
kaşık ketçap
1
kutu şekerli soslu kestane (arzuya göre)
Hazırlanışı
Tereyağını
eritin ve portakal suyu, bal, haşlama suyu ve ketçabı içine katıp
her 10 dakika da bir fırındaki hindinin üzerine sürün.
Hindi
150 derecede ısıtılmış fırında iki saat pişirilecektir.
Sürdüğünüz
sos hindinin kızarmasını sağlayacaktır. En son da arzuya göre
şeker soslu kestaneyi üzerine dökebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder