YENİ YIL HİNDİSİ


Malzemeler
Bir bütün hindi
2 adet soğan
2 adet defne yaprağı
2 dal biberiye
2 adet yeşil biber
1 avuç tane karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Gelelim yılbaşı sofralarının ve yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi yılbaşı hindisinin hazırlanışına;
Bütün malzeme ve baharatları çok geniş bir tencereye alın. Hindiler artık doğal besi olmadığından daha çabuk haşlanıyorlar. Zaten iki aşamalı pişirileceği için 45 dakika haşlanması yeterli olacaktır.
Hindinin her tarafı haşlama suyuna girmiyorsa 20 dakika sonra ters çevirin. 45 dakika sonunda hindiyi sudan çıkarıp, tepsiye alın.

Hindi üzeri için glaze hazırlanması

Malzemeler
100 gr tereyağı (erimiş)
1 portakal suyu
3 kaşık bal
1 kepçe haşlama suyu
3 kaşık ketçap
1 kutu şekerli soslu kestane (arzuya göre)

Hazırlanışı
Tereyağını eritin ve portakal suyu, bal, haşlama suyu ve ketçabı içine katıp her 10 dakika da bir fırındaki hindinin üzerine sürün.
Hindi 150 derecede ısıtılmış fırında iki saat pişirilecektir.
Sürdüğünüz sos hindinin kızarmasını sağlayacaktır. En son da arzuya göre şeker soslu kestaneyi üzerine dökebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...