Malzemeler
1
adet orta boy hindi
Kekik,
zeytinyağı
1
kaşık salça
1
kaşık yoğurt
Tuz
İç
Pilav
4
su bardağı pirinç
Kuş
üzümü
Dolmalık
fıstık
Dolmalık
badem
3
orta boy soğan
Hindi
ciğeri (kuşbaşı veya kıyma)
Karabiber,
pul biber, tuz
Hazırlanışı
Hindi
ister bütün ister parçalayarak düdüklüde 1 saat veya normal
tencerede 2 saat haşlanır. İç pilav için soğanlar doğranarak
az sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanlara hindi ciğeri eklenir
ve kavrulmaya devam edilir. (ben çocuklardan dolayı kıyma halini
tercih ettim) Badem, fıstık ve kuş üzümü, tuz, karabiber, pul
biber ve yıkanan pirinçler de eklenerek üzerine 4 su bardağı
hindinin haşlama suyundan dökülür ve kısık ateşte pilav
pişirilir. Haşlanan hindinin üzerine zeytinyağı ve kekik
karıştırılarak 20 dk marine edilir. Fırın tepsisine alınan
hindinin altına ve yanlarına pişen iç pilav konulur. Hindinin
üzerine (ben kolay servis etmek istediğimden dolayı hindiyi
parçaladım) Yoğurt, salça, zeytinyağı, pul biber ve kekik
karıştırılarak sürülür. Yaklaşık 20 dk fırına verilerek
üzerinin kızarması sağlanır. Pilavın yanmaması için
isterseniz pilavını fırından çıkarınca ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder