google-site-verification: google3956985213adcb86.html ELMA SİRKESİ İLE GÜZELLİK İKSİRİ | BİLGİGÜVERCİNİ

ELMA SİRKESİ İLE GÜZELLİK İKSİRİ

Pahalı kozmetik ürünleri kullanmak yerine evimizde bulunan maddelerle de güzelliğimizi sağlayabiliriz. Elma sirkesi buna iyi bir örnek. Hem etkili hem de ucuz bir ürün olan elma sirkesini saçınız, cildiniz ve tırnaklarınız için kullanabilirsiniz. Bu ürünün tek kötü yanı kokusudur. Ama denemekten zarar gelmez.


Saçlar İçin
Elma sirkesi kuru ve cansız saçlara iyi gelir. Özellikle saç kurutma makinası ile kurutulan saçlar aşırı ısıya maruz kaldıklarından kururlar. Yapılması gereken bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak suya katmak ve ardından bunu saçınıza 5 dakika süresince masajla uygulamanız. Saçınızı tekrardan durulayın. Her 15 günde bir bunu yapabilirsiniz.

Kepeğe İyi Gelir
Elma sirkesi mantar önleyici özelliğe sahiptir. Dolayısıyla kafa derisinde oluşan pullanmaya veya kepeğe iyi gelir. Bir püskürtme şişesi içine 200 ml suyu ve aynı miktardaki elma sirkesini koyup, karıştırın. İyice çalkalayın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımı bir miktar başınıza püskürtün. Derinize kadar geldiğinden emin olun. Tekrardan saçlarınızı durulayın.

Yüz Bakımı
Elma sirkesi yüz temizliğini de iyi gelir. Cildin pH dengesini dengeler. Cildi sıkılaştırır. Yüzünüzü canlandırır.
100 ml su ve aynı miktarda elma sirkesini karıştırın. Taze kalması için buzdolabında bir kapta bir süre bekletin. Bir miktar pamuğa uygulayıp, yüzünüzü temizleyin. Ama öncesinde yüzünüzü makyajdan arındırıp, temizlemeyi unutmayın.

Kaşınma ve Kas Ağrılarına Karşı
Elma sirkesi fiziksel ve kas gevşetici görevini de görür. Kendinizi stresli hissettiğinizde ya da genel kas ağrılarınız olduğunda kullanabilirsiniz. Bunun için küveti ılık suyla doldurun ve içerisine 240 ml elma sirkesi katın. 20 dakika kadar küvette yatın. Rahatladığınızı göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...