google-site-verification: google3956985213adcb86.html BİTKİ ÇAYLARI | BİLGİGÜVERCİNİ

BİTKİ ÇAYLARI

Bitki çaylarını hazırlarken suyla bitkiyi beraber kaynatmayın. Bunun yerine kaynamış suya bitkiyi atıp, demleterek tüketin.

Bitkilerin yapraklarını veya çiçeklerini önceden değil de kullanım sırasında ufalarsak aroması ve etkisi daha uzun süreli olur.

Adaçayı
Yaprakları kullanılıyor. Mide şikayetlerine, soğuk algınlığına, boğaz yanmasına karşı kullanılıyor. Günde 2-3 defa 5 ile dak. demleyerek içilebiliyor.

Anason
Tohumları kullanılıyor. Hazımsızlığı gidermeye, idrar artırmaya, öksürükte balgam söktürmeye yarıyor. Yemeklerden önce 1-2 gr tohum 5-10 dak. demleyerek ve süzülerek kullanılıyor.

Ayva
Tohumu ve yaprak kısımları kullanılıyor. Öksürük yatıştırıcı etkisi var. Yatmadan önce bir çay kaşığı ayva tohumu, ayva yaprağı, ıhlamur ile harmanlayarak 5-10 dakika demleyip, süzülerek içilir.

Ihlamur
Çiçek kısımları kullanılır. Soğuk algınlığına, öksürüğe ve balgam söktürmeye iyi gelir. 2 gr. 15 dakika demlenerek içilir.

Karanfil
Çiçek tomurcukları kullanılıyor. Ağız ve boğaz enfeksiyonları için antiseptiktir. 1,5 gr toz tohum 10-15 dakika demlenir. Süzdürüldükten sonra gargara yapılır.

Kişniş
Tohumları kullanılır. Hazımsızlığa iyi gelir. İştah kaybını önler. Öğün aralarında bir fincan kaynamış suya 1 gr konulur, 15 dak. demlenir. Süzdürüldükten sonra içilir.

Kuşburnu

Meyvesi kullanılır. C vitamini içerir. İdrar artırır. Böbrek taşı düşürmeye yardımcıdır. Günde 3 defa 2 gr. 10-15 dakika demlenerek süzülür. Yemeklerden 30 dakika sonra önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...