Balıkta
bulunan civa insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu
nedenle hamile iseniz veya hamile kalmaya çalışıyorsanız
balıktan bir müddet uzak durmakta fayda var. Amerika’da yapılan
bir araştırmada vücuttaki yüksek oranda civanın kalp
rahatsızlığı riskini yükselttiğini, Omega 3 alımının ise
kalp krizini riskini azalttığını göstermiş. Bu çalışma
erkekler üzerinde yapılmış ama araştırmacılar aynı durumun
kadınlar için de geçerli olduğunu söylüyor. Bu sonuçlara göre
haftada 2 veya 3 kez balık yemenin Omega 3 açısından önemli
olduğu belirtilmiş. Yine de endişeleniyorsanız civa oranı düşük
olan balıkları örn. somon, sardalye ve alabalığı
seçebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder