![EZİNE PEYNİRİ](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwVJZOJ-FnW4xsQOMta_-MlYQpr2UCDmdGT8tFlGYfRCY5Esh0oMHyQ-YUKqxwjuN9Ri-IA63MvOyn5UiJRApQunnrYnzWOXbY5JG55a5V7UxbkqY-S-yQc5OCBF_pCuZHLbhewJdmGQI/s200/EZ%25C4%25B0NE+PEYN%25C4%25B0R%25C4%25B0.jpg)
Eğer sadece koyun sütü
kullanılırsa peynir sert olmuyor ve peynir sararma ve koku yapıyor.
Sert olmaması peynirin rahatça kesilememesine neden oluyor. Ezine
peynirinin en önemli iki özelliği rahat kesilmesi ve beyaza yakın
rengidir. Diğer özelliği de tenekelere alınıp dinlenmeye
bırakıldığında geçen zamandır. Üreticen üreticiye farklılık
gösterse de bu peynirin ideal dinlenme süresi 150 gündür. En
lezzetli peynirlerin 10-12 ay bekletilenler olduğu da söylenmekte.
Ezine peynirinin dayanma süresi iki ila üç yıl arasında
değişiklik gösterir. İdeal Ezine peynirinin yağ oranı da yüzde
kırkaltıdır. Gerçek Ezine peyniri deliksiz,sert, beyaza yakın
renkte ve ağır kokmayan bir peynir olmalı.
0 yorum:
Yorum Gönder