
Buzdolabınızda
bekleyen biberler bir müddet sonra büzüşür. Bunları közleyip,
sirke, sarımsak, zeytinyağı ile soslayarak kavanozlarda
saklayabilirsiniz.
Eğer
domatesleriniz yumuşamışsa bunları değerlendirmenin en iyi yolu,
onları rendeleyip, biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek kaynattıktan
sonra kavanozlayın. Bunu serin bir yerde muhafaza edin. İster
menemen sosu isterseniz yemeklere sos olarak kullanabilirsiniz.
Dolabınızda
birkaç mantar ve bir kabak kalmışsa bundan güzel bir aperatif
yapabilirsiniz. Sebzeleri doğrayıp biraz zeytinyağında çevirin.
Başka bir kapta 2 çorba kaşığı sirke, 5 çorba kaşığı
zeytinyağı, karabiber, tuz, kırmızıbiber ve 2 diş sarımsağı
ezerek karıştırın. 2-3 dakika tavada çevirdiğiniz sebzelerin
üzerine bu karışıma ilave edin. Birkaç dakika daha çevirin ve
aperatif olarak ikram edebilirsiniz.
Evde
kalan sebzelerle çorba yapabilirsiniz. Dolabınızda kalmış
sebzeleri bu bir havuç, karnabahar, lahana, brokoli vs. ne varsa bir
tencerede haşlayıp, hatta haşlanırken içine soğan ve sarımsak
atıp, pişirdikten sonra blendardan geçirip, baharat da katarak
güzel bir çorba yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder