google-site-verification: google3956985213adcb86.html VÜCUDUMUZ İÇİN FAYDALI BESİNLER | BİLGİGÜVERCİNİ

VÜCUDUMUZ İÇİN FAYDALI BESİNLER


Kivi İle Vücudunuzu Yenileyin
Meyveler arasında her 100 gr’da en fazla besin değerine sahip meyvedir. Bağırsakları yumuşatıcı özelliğe de sahiptir. C vitamini açısından çok zengin olması da gripte iyi bir destekleyici meyvedir.

Taze Ananas Sindirim Problemlerinize Deva
Taze ananas içinde bulunan protein sindiren bir enzim bulundurduğu için sindirimimize yardımcı oluyor. Ayrıca vücutta oluşabilecek iltihapları ve şişkinlilkleri de azaltabiliyor.
Ananas meyvesinde ayrıca C vitamini, manganez, B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.

Avakado Gözlere İyi Geliyor
Yapılan araştırmalar avakadonun gözlerin parlamasında ve görme kaybının azalmasında etken olan tek meyve olduğunu göstermekte.

Ceviz İle Uykunuzu Düzenleyebilirsiniz
Cevizde bulunan omega 3 yağ asidinin deprasyonu azalttığı, safra taşının oluşumunu önlediği, LDL kötü kolestrolü düşürdüğü, kalbe giden damarları koruduğu bilinmektedir. Melatonin hormonunu artırmaktadır. Bu hormon uyku için gereken bir hormondur. Yaşla birlikte melatonin hormonu azaldığı için ceviz ile bu hormonu destekleyebiliriz.

Günde 7 Su Bardağı Su İçin
Bedenimizin metabolizmasının sürekli çalışması, vücudumuza kalsiyum, magnezyum ve flor gibi önemli minerallerin alımı açısından gün içerisinde bol su içmemiz gerekiyor. İdeal kilomuzdan her fazla 5 kilo için, ekstradan bir bardak su içmek gerekiyor.

Peki yeterince su içmezsek ne olur? Algılamada azalma, duygu durumumuzda değişiklik, vücut ısısında düşme, kardiyovasküler fonksiyonda azalma, fiziksel olarak yorgunluk gibi durumlarla karşı karşıya kalırız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...