KEK SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Keklerin 2 veya 3 günlük raf ömrü vardır. Unutmayın ki, kekin yağ oranı yüksekliği raf ömrünü de uzatır. Kekin saklanmasında oda sıcaklığında olması ve hava ile temasının kesilmesi önemlidir. Böylece kekin yüzeyinde hava sirkülasyonu engellenmiş olur.
Üzeri kremalı kekleri tamamen dondurmamak genellikle daha iyidir. Çünkü erime süreci sırasında çoğu kez kekin üzerindeki krema çatlar. En iyisi keki bir gece önceden buzdolabına almaktır.
Zengin meyveli kekleri buzdolabında tutmanızı tavsiye ederiz. Böylece kek daha iyi kesilir. Bir kere kesildiğinde ise tekrar oda sıcaklığında tutmak gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...