google-site-verification: google3956985213adcb86.html KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI | BİLGİGÜVERCİNİ

KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI

Keçi sütündeki küçük yağ molekülleri ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğu için, sindirimi inek sütünden daha kolaydır. Proteininin kolay hazmedilmesi nedeniyle bebek beslenmesinde (sulandırılarak verildiğinde anne sütüne inek sütünden daha benzer yapıdadır), hasta ve sakat kimselerin diyetinde özel bir yeri bulunur. Ayrıca yetişkinlerde karaciğer hastalıklarında ayrı bir önem taşır.


Keçi sütü hem kolay hazmedildiği, hem de yüksek oranda B1 ve B2 Vitaminleri içerdiği için, stres, sinirsel nedenlerle hazımsızlık ve kabızlık durumlarında faydalı, ilaç kullanımı gerektiren hazım sorunlarında, mide ya da onikiparmak bağırsağının asidik salgılarla tahriş olması sonucu oluşan kronik peptik ülserlerin tedavisinde kolaylık sağlıyor. İçeriğindeki yüksek fosfat, ülkemiz gibi yeterince et ve balık tüketemeyen toplumlarda beslenmeye katkıda bulunuyor. Bazı raporlara göre, astım, alerji, hazım sorunları, cilt hastalıkları, tanımlanamamış virütik apseli vakalar veya iştahsızlık ile beraber geceleri ortaya çıkan öksürük nöbetleri gibi şikâyetlerle gelen birçok hastanın tedavisi ilaçlarla gerçekleştirilememiş ancak keçi sütü ve ürünlerinin kürleri ile hastalara çare bulunmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...