Keçi
sütündeki küçük yağ molekülleri ve proteinin oluşturduğu
pıhtı daha yumuşak olduğu için, sindirimi inek sütünden daha
kolaydır. Proteininin kolay hazmedilmesi nedeniyle bebek
beslenmesinde (sulandırılarak verildiğinde anne sütüne inek
sütünden daha benzer yapıdadır), hasta ve sakat kimselerin
diyetinde özel bir yeri bulunur. Ayrıca yetişkinlerde karaciğer
hastalıklarında ayrı bir önem taşır.
Keçi
sütü hem kolay hazmedildiği, hem de yüksek oranda B1 ve B2
Vitaminleri içerdiği için, stres, sinirsel nedenlerle hazımsızlık
ve kabızlık durumlarında faydalı, ilaç kullanımı gerektiren
hazım sorunlarında, mide ya da onikiparmak bağırsağının asidik
salgılarla tahriş olması sonucu oluşan kronik peptik ülserlerin
tedavisinde kolaylık sağlıyor. İçeriğindeki yüksek fosfat,
ülkemiz gibi yeterince et ve balık tüketemeyen toplumlarda
beslenmeye katkıda bulunuyor. Bazı raporlara göre, astım, alerji,
hazım sorunları, cilt hastalıkları, tanımlanamamış virütik
apseli vakalar veya iştahsızlık ile beraber geceleri ortaya çıkan
öksürük nöbetleri gibi şikâyetlerle gelen birçok hastanın
tedavisi ilaçlarla gerçekleştirilememiş ancak keçi sütü ve
ürünlerinin kürleri ile hastalara çare bulunmuş.
0 yorum:
Yorum Gönder