google-site-verification: google3956985213adcb86.html İŞ GÖRÜŞMELERİNDE ÜCRET KONUSU | BİLGİGÜVERCİNİ

İŞ GÖRÜŞMELERİNDE ÜCRET KONUSU

İnsan kaynakları uzmanları ilk görüşmede ücret hakkında görüşmenin olumlu bir etki bırakmadığını söylüyorlar. İlk aşamalarda iş arayan kişi kendi becerilerini, geçmiş deneyimlerini ve işe uygunluklarını daha çok ön plana çıkarmalılar. Diğer görüşmelerde ise firmanın ücret bilgisini, yan haklarla ilgili beklentilerini konuşmak daha doğru olacaktır. Eğer kişi işe uygun ise firmanın önerdiği ücretten daha yüksek bir beklentisi varsa , böylece ilk aşamalarda elenmediğinden, kendini daha iyi tanıtabilmiş olduğundan ücret beklentisini konuşma ve pazarlık yapma şansı bulacaktır.
Unutulmamalı ki ücret pazarlığında kişinin deneyim ve eğitim durumu oldukça önemli. İşveren genel olarak kişinin net ve dürüst olmasını, teklif edilen ücretten neden daha fazla bir ücret istediğini gerekçeli olarak anlatmasını istiyor. Bu gerekçeler şunlar olabilir; eğer çalışıyorsa mevcuttaki ücreti, sahip olduğu becerileri, kanıtlanmış başarıları ve firmaya neler katabileceği gibi konulardır.

Bir iş görüşmesine gitmeden önce firmanın faaliyette bulunduğu sektördeki eleman ücretlerini araştırabilirsiniz. Size güvenilir yayınların her yıl yaptıkları ücret araştırmalarının sonuçları ve ücret araştırma şirketlerinin yıllık raporları bu konuda yardımcı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...