google-site-verification: google3956985213adcb86.html DOĞRU LENS SEÇİMİ | BİLGİGÜVERCİNİ

DOĞRU LENS SEÇİMİ

Doktor reçetesi dışında kontakt lens satışı yasaya uygun olmamakla birlikte insan sağlığını da tehlikeye sokuyor.
Kişinin lens kullanıp kullanmayacağı doktor tarafından karar verilmelidir. Sadece numaralı lensler değil aynı zamanda kozmetik lenslerin de doktor tarafından reçete edildikten sonra kullanılmaya başlanmasına özen gösterilmelidir.
Yanlış lens seçimi çeşitli sorunlara yol açar. Kontakt lens kullanımında hastanın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekir. Örneğin psikolojik ve sosyal durumu, günlük yaşantı düzeni ve bulunduğu çalışma veya yaşam ortamı da önemlidir. Romatizma nedeniyle ellerini istediği rahatlıkla kullanamayan bir hastanın lens takıp çıkarması ne kadar zorsa, tozlu bir çalışma ortamında çalışmakta olan birinin de lens takması problem yaratabilir. Şeker hastalığı veya hamilelikte olduğu gibi, hastanın ek sorun yaşayabileceği birçok durumda, kontakt lens konusundaki kararlarda hekimin değerlendirmesi son derece önemlidir.
Türk Oftalmoloji Derneği bu konuda halkı bilinçlendirmek açısından açmış olduğu web sitesinden de (Todnet.org/todlens) kontakt lensler hakkında en doğru ve kapsamlı bilgilere ulaşmak mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...