google-site-verification: google3956985213adcb86.html AÇ KALMADAN KİLO VERMEK | BİLGİGÜVERCİNİ

AÇ KALMADAN KİLO VERMEK

Her Gün Yeşil Çay İçin
Su ve içecekler mideyi doldurup daha az yemek yememizi sağlar. Yeşil çay suya göre iştahı daha fazla baskı altına alıyor. Yeşil çay aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır. Yeşil çayı içerken fazla kalori almamak için şekersiz içmeyi tercih edin. Yeşil çayın içindeki kateşin vücuttaki enflamasyonu da azalttığı için bu özelliğini artırmak amacıyla limon kullanabilirsiniz. Kilo vermek isteyenlere günde üç bardak yeşil çay içmeleri tavsiye ediliyor.
Uykusuz Kalmayın
Uykusuzluk kilo vermenin önündeki önemli etkenlerden biri. Uykusuzluk leptin ve grelin hormonlarını etkiliyor. Leptin hormonu iştahı baskılayan bir hormon. Grelin ise midedeki gurultuların başlıca kaynağı. Daha az uyarsak vücudumuzdaki leptin azalır ve grelin artar. Daha az yemek için uykusuz kalmamaya dikkat.

Yemeklere Baharat Etkisi
Yemeklere baharat katarsanız iştahınız azalır, metabolizmanız daha hızlı çalışır. Yapılan bir çalışmada öğlenleri acı biberli ve baharatlı çorba verilen kişilerin akşam yemeğinde 60 kalori daha az kalori aldıkları görüldü. Bunu üç öğünle çarparsak oldukça iyi bir rakam yaptığını görürüz. Metabolizmayı hızlandıran en iyi baharatlar zencefil, sarımsak,zerdeçal, pul biber ve kekiktir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...