google-site-verification: google3956985213adcb86.html SADIK DOSTLARIMIZ KÖPEKLERİMİZ | BİLGİGÜVERCİNİ

SADIK DOSTLARIMIZ KÖPEKLERİMİZ

Eğer yavru bir köpek aldıysanız, köpeğiniz annesinden yeni ayrıldığı için agresif olabilir. Onu yeni yuvasına alıştırmak için ona güven vermeli ve kendisini evinde hissettirebilmelisiniz. Bunun için aşağıdaki önerilere bakmanızda fayda var.

  • Yuvasını ya da yatağını sakin bir ortamda kurun: Yavru olduğu için köpeğiniz seslere karşı aşırı duyarlı olur. Bu nedenle yatağını sessiz bir ortama kurun. Bahçede kalacaksa kulübesini en sessiz köşeye koyun.
  • Çocukların köpeklere olan ilgileri malumdur. Çocukların yavru köpeğinizi ilk zamanlarda zorla sevmesine veya arkasından köpeği kovalamasına izin vermeyin. Çünkü bunun sonucunda yavru olan köpek korkacak ve agresif davranacaktır. Size güvenmeyecektir.
  • Evinizi tanıtın. Onu eve getirdiğinizde evinizi gezdirin ve kullanabileceği alanları tanıtın. Böylece kafası karışmayacaktır.
  • Yasak olanları köpeğinize net bir şekilde belirtin. İstemediğiniz bir şeyi yaparsa ona kızabilirsiniz. Fakat siz ona kızarken ev ahalisinden başka biri sevgi göstermemeli.
  • Yavru köpekler genelde mamalarını yedikten 15 dakika sonra tuvalete çıkarlar. Bu nedenle yemekten hemen sonra köpek sahibi , köpeğin tuvaletini yapmasını istediği yere götürüp orada bekletmesi gerekiyor. Eğer istenen yere köpek tuvaletini yaparsa verilen ödüller tuvaletini yapması gereken yeri öğrenmesini kolaylaştırır. Yetişkin köpeklerde köpeğin yaşı bazen tuvalet eğitimini zorlaştırıyor. İleri yaşlar köpeklerin öğrenmesi zorlaşıyor.
  • Yavru köpeklerin en az bir- bir buçuk ay anne sütü almalarının ileri yaşlarında sağlıklı olmaları için çok önemli. Sütten kesildikten 15 gün sonra ilk aşıları yapılmaya başlanabiliyor. Aşı programlarını veterinerler bölgedeki salgın hastalıklara göre belirliyorlar. Evcil köpeklere de kuduz aşısı yaptırmak köpek sahibinin yasal bir zorunluluğu.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...