- Sahurda susuzluğumuzu gidermek için nasıl beslenmeliyiz?
- İftarda tuzsuz ve yağsız yiyecekler ile sahura kalkmadan ramazan ayını geçirmek doğrumudur?
- Hergünspor yapan bir kişi düzgün beslenmelidir. Ramazan ayında sporcular nasıl beslenmelidir?
- Milletçe ramazan da tatlıyı çok tüketiyoruz. Acaba iftarda tatlı olarak ne sonra yememiz daha sğlıklı olur?

Fazla
yağlı, tuzlu ve şekerli yiyecekler susatır. Kafein ihtiva eden
içecekler vücuttan sıvı boşaltımını artırır. Sahurda
kahvaltı türü zeytinyağlılar, domates, yeşil sebze, çorba ve
yumurta yenmelidir. Tabiki bunlarla birlikte su içimi
çoğaltılmalıdır.
Ramazan
ayında sahur kesinlikle yapılmalıdır. Bulunduğumuz ayın sıcak
olması ve havada nemin fazla olması nedeniyle vücutta aşırı
sıvı kaybı, bazı metabolik değişimler, kalpten kan pompalamada
azalma, tansiyon ve şekerde oynamalar olabilir. Sahur tutulmadan
oruca niyetlendiği zaman gün içinde kişinin sağlığı kötü
yönde etkilenebilir, çalışma verimini düşürebilir. Çevreyle
olan ilişkileri olumsuz etkileyenebilir. Bu sebeple sahura
kalkmalı, iftar yapılmalı.
Proteini
yüksek besinleri ürünlere yeterli miktarlarda tüketilmelidir. Et
ürünleri, kuru baklagiller, yumurta, süt ürünleri bunlar
protein açısından zengin yiyeceklerdir. Sahur ve iftarda yeterli
miktarlarda tüketilmesi ihtiyacını karşılamaya yetebilir.
İftarda
aşırı şerbetli, şekerli tatlılar yerine yazın daha sık sütlü
tatlılar ve meyve tatlıları tüketmeliyiz.
0 yorum:
Yorum Gönder