google-site-verification: google3956985213adcb86.html PRATİK BİLGİLER | BİLGİGÜVERCİNİ

PRATİK BİLGİLER

  • Düdüklü tencere kullanırken, yemek için kullanacağınız malzeme ve suyun asla tencerenin tamamını kaplamamasına dikkat etmelisiniz. Doğru ve güvenli bir pişirme için tencerenin 1/3’ü boş olmalıdır.
  • Yumurtanın çabuk bozulmaması için orijinal kutusunda ve yıkanmadan saklanmalıdır. Yumurta yıkanırsa doğal koruyucu tabakasını kaybeder.
  • Reçeli küflenmeden saklamak için reçel kavanozunun ağzına yağlı kağıt koyarak kapağını sıkıca kapatın.
  • Bademlerin kabuklarını kolay soymak için kaynar su solu bir kabın içinde 15 dakika bekletin. Bademlerin kabukları böylece kolay soyulacaktır.
  • Mısır patlatırken tencerede patlamayan mısırların kalmasını önlemek için mısır tanelerini öceden biraz ıslattıktan sonra tencereye koyunuz. Mısırlar böylece kolay patlayacaktır.
  • Baharatlarınızı buzdolabında bekletirseniz kokularını ve renklerini uzun süre muhafaza edeceklerdir.
  • Balık kızarttıktan sonra evinize kötü kokular siner. Bunu önlemek için biraz çamaşır yumuşatıcısını bir tencerenin için az suyla kaynatın. Kötü koku gidecektir.
  • Dondurulmuş sebzelerinizi buzluktan çıkardıktan sonra çözülmelerini beklemeden pişirmeye özen gösterin. Böylece sebzeleriniz vitamin değerlerini kaybetmeyecektir ve daha diri, taze görüneceklerdir.
  • Kaynamış sütün uzun süre bozulmaması için sütü kaynattıktan sonra kabı ile birlikte içinde soğuk su bulunan başka bir kabın içine oturtun ve süt soğuyuncaya kadar karıştırın. Daha sonra sütü soğuk bir yerde muhafaza edin.
  • Konserve fasulye pişirirken buruk bir tat ve koku olur. Bunu gidermek için önce soğuk suda yıkadıktan sonra limonlu kaynar suyun içinde 4-5 dk. Bekletin. Hem sebzeler daha diri olur hem de kötü kokudan arındırır.
  • Bulaşık makinasında yıkanan cam eşyaların parlaması için deterjan gözüne bir miktar limon tuzu koyabilirsiniz. Aynı işlemi çatal, bıçak ve tencere gibi çelik ürünlerinizi parlatmak için de kullanabilirsiniz.
  • Kuru fasulyenin içine yarım çay kaşığı karbonat eklerseniz daha kolay ve çabuk piştiğini göreceksiniz.
  • Limonata yaparken, bir limonun kabuğunu rendeleyip toz şekerle ovun. Karışımı hazırladığınız limonataya eklerseniz hem rengi daha güzel, hem de tadı daha lezzetli olur.
  • Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için yağ koymadan önce tavayı ocakta ısıtın. Yağı sıcak tavaya koyup kızdırdığınızda, üzerine döktüğünüz omlet malzemeleri tavaya yapışmayacaktır.
  • Başemel sosunuzda kullancağınız sütün içine bir adet soğan doğrayıp, yarım saat bekletirseniz, sosunuzun daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...