google-site-verification: google3956985213adcb86.html BAHÇEDE YAPILAN HATALAR-2 | BİLGİGÜVERCİNİ

BAHÇEDE YAPILAN HATALAR-2

Fazla suyun zararı
"İmdat! Ben her şeyi öldürdüm çünkü neyi ne zaman ve ne miktarda sulayacağımı bilmiyorum."
Çözüm:
Bitkileri gereğinden fazla sularsanız bitki köklerini boğar ve öldürürsünüz. Alttan sulama sistemiyse kökleri kurutabilir. Bunların yerine yeni geliştirilen zaman ve miktar ayarlı akıllı sulama sistemleri kullanmalısınız. Ancak satın almadan önce toprağınızı iyi tanıyın. Örneğin kaya topraklar sert olduğundan daha fazla suya ihtiyaç duyar. Topraktan bir avuç alın ve sıkın, eğer gevşek bir top halin alıyorsa doğru yoldasınız.
Bir öneri:
Toprağa marul, ortanca gibi diğerlerin göre daha çabuk solan yönlendirici çiçekler ekin. Ayrıca sıcak bir günde çiçekleri inceleyerek suya ihtiyaçları varmı anlayabilirsiniz.

Arsız bitkiler için
"Geçen yıl bahçenin bir köşesin ban turpu ektik ve mükemmel bir hasat aldık. Daha sonra köklerine çıkardık temizledik ve bahçeyi bu yıl bahar için işledik, yeniden ektik ama her yer birden bire yaban turbu doldu.
Bu nasıl olabilir?"
Çözüm:
Yaban turpu, İngiliz sarmaşığı, mor telgraf çiçeği istilacı bitkiler sınıfına girerler. Eğer bitki tohumlarını katalogdan seçiyorsanız "çabuk ürer, güçlü büyür" gibi tanımlamalar varmı dikkat edin. Yoksa sizinki gibi bahçeyi sarabilir. Bu gibi durumlarda öldürmek istediğiniz bitkilerin üstünü siyah kalın bir muşamba ile örtün ve kenarlarından taşlarla sabitleyip güneş almasını önleyin. Havalar sıcakken birkaç ay bırakın. Böylece toprak ısınıp bitkilerin köklerini öldürür.

Vahşi doğayı önemseyin
"Bahçede bol çiçek sevdiğimizden baharda açsınlar diye yaklaşık 200 tane soğanlı bitki ektik. Ancak bir sincap dadandı ve tüm soğanları ezdi. Şimdi sadece birkaç nergis açtı ve bu arada şişko bir sincabımız var."
Çözüm:
Sincabın nergisleri bırakmasının iyi bir nedeni var. Nergis yapraklan zehirli kristaller içerir. Kemirgenler için diğer zehirli bitkiler kardelen, kış itboğanı, zambak çiçeğidir. Ancak kemirgenleri bitkilerden uzaklaştırmak İçin köpeğiniz de işe yaramayabilir. Bunun için en iyi çözüm bahçe kenarını çitle çevirmektir. Köpeğiniz için de bahçeye birkaç küçük oyuncak atarsanız bitkileri çiğnemesini önlersiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...