google-site-verification: google3956985213adcb86.html YILIN HANGİ ZAMANINDA HANGİ BALIK YENİR? | BİLGİGÜVERCİNİ

YILIN HANGİ ZAMANINDA HANGİ BALIK YENİR?

Balıkların lezzetleri cinslerine göre değişse de hangi balığın hangi ayda yenildiği de lezzet açısından önemli. Balıkların hangi aylarda lezzetli olduğu konusunda şu bilgiler veriliyor;



OCAK:
Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, mezgit kolayca bulunur. Tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya, kılıç ve mercan az tutulur.


ŞUBAT:

Kalkan mevsimi başlar. Tekir bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar.


MART:

Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru çiroz olmaya yüz tutmuştur. Tavası ve pilakisi yapılabilir. Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar.


NİSAN:

Kalkan yine başta gelir. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, tekir ve barbunya çok tutulur.


MAYIS:

Levrek, barbun, tekir, iskorpit zevkle yenir.


HAZİRAN:

Balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir, barbun, mercan, levrek gibi balıklar bulunur ancak pahalıdır.


TEMMUZ:

Sardalya mevsimi başlar. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişli.


AĞUSTOS:

Çingene palamudu mevsimini açar. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz. Kefal tavsiye edilmez.


EYLÜL:

Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Lüfer bu dönem pahalıdır.


EKİM:

Lüfer çok lezzetlidir. Palamut bolca çıkar.


KASIM:

Uskumrunun en iyi zamanı. Torik akışı başlamıştır. Pisinin en nefis olduğu ay.


ARALIK:
Uskumru, lüfer, palamut ve torik daha da büyümüş ve lezzetlenmiştir. Hamsinin en çıtır zamanı. Bol miktarda tekir çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...