A vitamini güçlü bir
antioksidandır. Yumurta, süt, balık, ıspanak portakal, havuç,
yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve
meyvelerde bulunur.

E vitamini de antioksidan
özelliğe sahiptir. Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar,
sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde
bulunur.
Omega-3 bağışıklık
sistemini güçlendirir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde
fazlaca bulunur. Ayrıca zeytinyağı, fındıkyağı gibi sıvı
yağlarda bulunan omega 9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini
olumlu etkiler.
Kefir ve yoğurt florayı
güçlendirerek sindirim sistemi enfeksiyonlarına karşı direnç
oluşturur. Prebiyotik yoğurt ve kefir tümör oluşumunu engeller.
Bol miktarda vitamin sentezi yaparak B kompleks vitaminlerinin
emilimini de arttırır.
0 yorum:
Yorum Gönder