google-site-verification: google3956985213adcb86.html Hangi Balık Hangi Ayda Yenir? | BİLGİGÜVERCİNİ

Hangi Balık Hangi Ayda Yenir?

Türkiye'de yaşayan blıkların ne zaman yenmesi gerekir

İstanbul, birbirinden güzel, birbirinden lezzetli balık sofralarıyla meşhur bir şehir. Ancak burada asıl marifet, hangi balığın hangi ayda yeneceğini bilmektir! 
  • Ocak ayında Hamsi ve Kefal yenir.
  • Şubat ayı Kalkan başlangıcıdır.
  • Mart-Nisan demek Barbun ve Gümüş Balığı demektir.
  • Mayıs ayında kış balıklarına veda edilir. Levrek, Tekir, İskorpit, Dil Balığı yenir. Haziran’da Karagöz ve Kırlangıç…
  • Balığın en az olduğu ay Temmuz ayıdır, Sardalya tüketilir.
  • Ağustos geldiği zaman Çingene Palamudu arzı endam eder.
  • Ve Eylül ayında balık sezonu açılır… Yağmur suyu sonrası palamut irileşir ve bollaşır, İzmarit, İstavrit ve Kılıç’ın da tadı gayet yerindedir. 
  • Ekim ayı göç ayı, Karadeniz’den Marmara’ya… Lüfer lezzetlidir.
  • Kasım en bereketli aydır. Uskumru bu ayda yenir, Hamsi bu ayda çıkar.
  • Aralık neredeyse tüm balıkların en lezzetli olduğu aydır, bol bol tüketilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...