google-site-verification: google3956985213adcb86.html MARS’A GİTMEK HAYALDİ GERÇEK OLACAK MI ACABA? | BİLGİGÜVERCİNİ

MARS’A GİTMEK HAYALDİ GERÇEK OLACAK MI ACABA?

Filmlere ve kitaplara konu olan Mars’a yolculuk ne kadar gerçek olabilir bilemeyiz ama bu konuyla ilgili araştırmalar ve hazırlıklar devam ediyor. 2023 yılında insanlığın en büyük projesi olan bu yolculuk hayata geçirilecek gibi. Fakat bu yolculukta bilet sadece gidiş yönüne. Dönüş yok. 2023 yılında dünyadan iki kadın ve iki erkek Mars’da kurulması hedeflenen insan kolonisinin ilk adımlarını atmak üzere gönderilecekler.
Mars’a gidenlerin kolay bir hayatı olmayacak. Orada sürekli havaya, suya, enerjiye ve gıdaya ihtiyaçları olacakları için çok çalışmaları gerekecek. Projede öncelik suya verilmiş. Su deposu olacak ama daha sonra suyu Mars toprağından karşılamaları düşünülüyor.Oksijen su ayrıştırılarak elde edilecek. Yiyecekler Mars’ta yetiştirilecek.
Şartlar zor. Fakat şimdiden 200.000 kişi başvurmuş. İlk giden dört kişiden sonra iki senede bir dört kişi daha gönderilmesi düşünülüyor.
Oldukça cesur bir proje. Birçoğumuzun senelerce bulunduğu şehirden dışarı çıkamadığı bir dönemde Mars’a gitmek hayal gibi gelse de, maceraseverler için kaçırılmaz bir fırsat.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...