google-site-verification: google3956985213adcb86.html DUVAR KAĞIDI NASIL YAPIŞTIRILIR? | BİLGİGÜVERCİNİ

DUVAR KAĞIDI NASIL YAPIŞTIRILIR?


Çiriş Ve Kağıtların Kesilmesi
Duvar kağıdınızın hangi çirişe ihtiyacı olup olmadığını yeni duvar kağıdınızın türü belirler. Duvar kağıdını çalışırken en önemli iş doğru yapıştırıcının seçilmesidir. Uygun çiriş seçiminde, ambalajın içinden çıkacak olan prospektüs bize yol gösterecektir. Çirişi sürerken kalın sürmelisiniz. Kesinlikle çok ince sürülmemelidir. Lazım olduğu hallerde çirişi su ile inceltebilirsiniz. Duvar kağıdını keserken alttan 4 cm, üstten 6 cm fazlalık bırakın. Kağıt şeridini arkası yukarıya bakacak şekilde masaya açın. Daha sonra ayırma çizgisinden, bir duvar kağıdı bıçağı ya da makası ile kesin. İlk kağıt şeridini diğerleri için şablon olarak kullanmalısınız. Böylece her defasında yeniden ölçü almaya gerek kalmaz.
Kesilen şeritleri arka yüzleri yukarıya bakacak şekilde masaya serin. Üst kenarlar solda bulunmalı ve şeritler masanın arka kenarıyla bitmelidir. Sonra en üstteki şeridi ön kenara kadar çekin. Kesim yerini bir fırça ile ortadan kenarlara doğru homojen şekilde çirişleyin.
Şeritleri birleştirirken alt kenardan iki üç santimetre kadar geriye kıvırın. Sonra şeridi kat kat katlayın. Üstte de 2-3 cm kadar kıvırın ve ince kenarın çirişle temas etmemesine dikkat edin. Kağıdı çevirirken uzun kenarların tam olarak üst üste gelmesine dikkat edin.

Desenli Kağıtlar
Desenli kağıtları keserken desenlerin birbirini takip etmesine dikkat edin. Her şeridi yapıştırırken, kenarlardaki desenleri hizalamaya çalışın. Pencere ve kapılardaki küçük alanları kağıtlarken de kağıdın konumuna dikkat edin.

Kağıtların Yapıştırılması
Duvarınızın, kağıtlar yapıştırılmadan önce kuru ve temiz olmasına dikkat edin. Pürüzsüz bir duvarınız var ise biraz inceltilmiş çiriş sürmek yeterli gelecektir. Pencere ve kapı çevrelerini kağıtlamadan önce gerekli genişliği ölçüp, kağıdı ona göre kesin. Böylece, kağıt kururken çatlaklar ve gerilmeler oluşmaz.
Düz duvarları kağıtlarken, önce bir çekül yardımıyla duvara düz bir çizgi çizin. Çirişlenmiş şeridi her iki taraftan sağlam bir şekilde tutun ve işaret çizgisinin üzerine yerleştirin. Üstte kıvrılmış olan kısmın kıvrık kalmasına dikkat edin. Şeridi dikkatle aşağıya doğru açın. Bu esnada kenarın işaret çizgisi ile çakışmasına dikkat edin. Şeridi yukarıdan aşağıya sonra da ortadan kenarlara doğru bir duvar kağıdı fırçası ile dikkatli bir şekilde bastırın.
İlk şerit yapıştıktan sonra alt kenardaki fazlalığı kesip atın. Diğer şeritler ilk şeride göre hizalansın. Ara sıra, şeritlerinizin tam düşey hizada yapışıp yapışmadığını kontrol edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...