BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

  • Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için birkaç saniye kaynar suya batırınız.
  • Peynirlerinizi, sirke ile ıslatılmış beze sarıp yağlı kağıtla paketlerseniz, yazın kurumasına mani olursunuz.
  • Sütünüz yandı ise kabın üstüne 5 dakika nemli bir beyaz bez örtün. Ara ara bezi soğuk su ile yıkayıp tekrar üzerine örtün. Yanık kokusunun gittiğini göreceksiniz.
  • Bir limonun yarısı kaldığı zaman az sirke bulunan tabağa, kesilmiş tarafını koyacak olursanız kuruyup buruşmayacaktır.
  • Soğan soyarken göz yaşı dökmeğe ne gerek var. Soymadan önce birkaç saniye suda ıslatınız.
  • Peynir veya limon kabuğu rendelenmiş rendeyi temizlemek için bir ekmek parçası ile ovuşturduktan sonra soğuk su ile yıkamak yeterli.
  • Balık servisiniz birçok defa yıkansa bile nahoş bir koku kalabilir. Sıkılmış limon kabuğu ile ovmanız kokuyu giderebilirsiniz. Limon yoksa sıcak sirke de işe yarayacaktır.
  • Çorbalarınızı koyu kıvamda hazırlamak isterseniz içine bir miktar rendelenmiş çiğ patates koyup, pişirebilirsiniz. Koyulaştığını göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...