- Peynirin içinde kullanılan süt oranına göre %10 ile %30 arasında protein vardır.
- 100 gr peynir, günlük olarak yetişkin bir kişinin kalsiyum ve fosfor ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar.
- Peynir buzdolabında +2 ile +4 derece sıcaklıkta ve ışık almayacak şekilde saklanmalıdır.
- Peyniri buzdolabında orijinal kabında saklayabileceğiniz gibi yağlı kağıda sardıktan sonra alüminyum folyoya sarıp da saklayabilirsiniz.
- Beyaz peynir ve hellim gibi salamura içindeki peynirleri , salamura sularını dökmeden saklayın. Açıktan aldığınız bu peynirleri kendiniz içme suyuna bol tuz ekleyerek saklayabilirsiniz.
- Kaşar peynir gibi kabuklu peynirlerin, kabuklarını kesmeden saklayın. Kullanmadan önce kabuğunu kesersiniz.
- Peyniri dışarıda fazla bırakmayın. Yedikten sonra tekrar buzdolabına kaldırın.
PEYNİR SAKLAMANIN PÜF NOKTASI
Etiketler:
Pratik Bilgiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder