NEDEN BAZI BAKLAGİLLER GAZ YAPAR?

Baklagiller sık olarak masalarımıza konuk olurlar. Pilav üstü kuru fasulye ya da barbunya sevdiğimiz yiyecekler arasındadır. Ama sevmemize rağmen çok fazla yememizi engelleyen bir özellikleri vardır;  gaz yaparlar. Bazı baklagillerin diğer yiyeceklere oranla daha fazla gaz yapmasının nedenini merak ediyormusunuz?
Sindirim enzimlerimizin yetersiz kaldığı besinler, kalın bağısağımızdaki simbiyonit bakteriler tarafından parçalanırlar. Bu işlem sırasında da bağırsak gazını oluşturan gazlar açığa çıkar. Baklagillerde bulunan oligosakkaitlerin sindirimi için enzimlerimiz yetersiz kaldığı için, bu besinler yendiğinde bağırsaklarda normalden daha fazla gaz oluşur.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...