google-site-verification: google3956985213adcb86.html TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜZESİ | BİLGİGÜVERCİNİ

TÜRKİYE İŞ BANKASI MÜZESİ

Türkiye İş Bankası Müzesi, bankanın 16 Ağustos 1924 yılında kuruluşundan bugüne, iktisadi, sosyal, kurumsal gelişimine ait verilerin bir araya getirildiği korunduğu ve toplumsal paylaşıma açıldığı bir kurum tarihi müzesidir.
Ülkemizin kuruluş ve kalkınma öyküsünde önemli olan İş Bankası’nın tarihini gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla 2007 yılının Kasım ayında açılmıştır.
Türkiye İş Bankası, Atatürk’ün emri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bankasıdır. Müze, Cumhuriyet’in iktisadi yapısının yoktan var edildiği dönemlerde Türkiye İş
Bankası’nın üstlendiği rolleri, ülke gelişimine katkısını, kurumsal yapısının oluşumunu, toplumla olan hizmet ve sosyal anlamdaki iletişiminin 89 yılını geleceğe yönelik vizyonuyla sunmaktadır.

Müze ülkemizin ve kendi geçmişine, ülkenin ekonomik gelişimine tanıklık eden bankacılık ve kurumsal yapı ile ilgili belgelerin, bankacılık gereçlerinin, iletişim araçlarının, fotoğrafların, resimlerin, reklam ve promosyon malzemelerinin, filmlerin güvenli bir ortamda saklanması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması işlevini üstlenmektedir.
İş Bankası Müzesi Yeri:
Hoybar Mahallesi Bankacılar Cad.
No.2 Bahçekapı Eminönü Istanbul
Tel: 0212 511 13 31
Faks: 0212 52677 29
Müze pazartesi günleri, Ramazan ve Kurban Bayramları’nın ilk günleri ile 1 Ocak hariç her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arası açıktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...