google-site-verification: google3956985213adcb86.html KIŞ SEBZELERİ VE KIŞ ÇORBASI | BİLGİGÜVERCİNİ

KIŞ SEBZELERİ VE KIŞ ÇORBASI

Pazar tezgahlarında gördüğümüz kış sebzelerinin yaz boyunca güneş ışığını çekerek, köklerine kadar ulaştırırlar. Bu sebzeler güneş ışığını daha uzun süre depoladıkları için enerji, canlılık ve bizim için gerekli olan vitamin ile minareleri daha fazla içerirler. Bu nedenle sağlığımız için kış aylarında sebze ve meyveleri bol miktarda ve taze olarak çiğ veya az pişmiş olarak tüketmemiz önemlidir. Yapılan çalışmalar düzenli beslenmenin bağışıklığımız üzerinde koruyucu etkisi olduğunu göstermiştir.
Yapraklı sebzelerin çiğ veya buharda az su ile pişirilerek tüketilmesini; köklü sebzelerin ise hazımsızlığı önlemek açısından iyice pişirilmesini önerilmektedir. Kırmızı ve mor sebzelerde yüksek miktarda antioksidan olduğunu unutmamak gerekiyor.
Kış sebzeleriyle ilgili herkesin sevebileceği içinizi ısıtacak güzel bir çorba tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Kış Çorbası

6 Kişilik
Malzemeler
4 yaprak lahana
2 adet çarliston biber
10 adet taze soğan
5 diş sarımsak
1 adet domates (veya yazdan hazırladığınız domates suyu/salçası)
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarhun
2 dal adaçayı
Hazırlanışı

Soğanı zeytinyağında soteleyin. Üzerine biberleri ekleyip, kavurun. Küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve biraz daha kavurun. Lahanaları ince ince kıyın ve sarımsaklarla beraber soğana ekleyin. Altı bardak su ve baharatları tencereye ekleyip, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze soğanları ince ince doğrayın ve servis yaparken çorbanızın üzerine serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...